Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/Ilustracija/policajac s palicom.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je jedna prometna nesreća koja je za posljedicu imala jednu smrtno stradalu osobu, četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže i šest ih je lakše ozlijeđeno te šest prometnih nesreća s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 633 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 320 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 48 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 13 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 27 osoba.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 47 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 66 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Zaton Dolima

Najveća koncentracija alkohola od 2,63 g/kg izmjerena je 34-godišnjaku koji je u petak, 26. siječnja, u kasnim poslijepodnevnim satima, na kolniku D-8 u mjestu Zaton Doli izazvao prometnu nesreću koja je za posljedicu imala materijalnu štetu.
Vozač je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka te je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.610 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Ovo je ujedno i najveća novčana kazna izrečena u proteklom tjednu.
 
 
 
 

Stranica