Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/Ilustracija/policajac s palicom.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno, dok su s materijalnom štetom zabilježene također četiri prometne nesreće

Foto: Ilustracija

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 507 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 263 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 38 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 11 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 11 osoba.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 34 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 52 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Metkoviću

Najveća koncentracija alkohola od 2,10 g/kg izmjerena je 25-godišnjem vozaču osobnog vozila koji je u subotu, 9. ožujka, u kasnim večernjim satima zaustavljen tijekom redovne kontrole pometa u Metkoviću.
Vozač se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, a kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu.
Uhićen je i doveden u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je uz optužni prijedlog odveden na Općinski sud u Metkoviću uz prijedlog policije da se vozač kazni kaznom zatvora u trajanju od 30 dana, novčanom kaznom od 50 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.
 
Najveća kazne izrečena su u Pločama i Zaton Dolima

Najveće novčane kazne, u iznosu od 1320,00 eura, izrečene su vozačima osobnih vozila zbog odbijanja testiranja na droge.
Radi se vozačima osobnih vozila dubrovačkih registarskih oznaka u dobi od 39 i 28 godina koji su tijekom redovne kontrole prometa u proteklom tjednu zaustavljeni u Pločama i u Zaton Dolima.
Osim spomenute novčane kazne obojici vozača je izrečena tromjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.
 

Stranica