Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/Ilustracija/policajac palica.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a lakše ih je ozlijeđeno šest, dok je s materijalnom štetom zabilježeno devet prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Broj poduzetih mjera prometne policije
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 620 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 278 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 61 mjera je poduzeta prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 22 osobe su prekršajno sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 23 osobe.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 76 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 39 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 2,14 g/kg izmjerena je 36-godišnjaku koji je u subotu, 20. travnja, u ranim jutarnjim satima, u Dubrovniku zaustavljen tijekom redovne kontrole pometa.
Vozač je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, a osim što je upravljao u alkoholiziranom stanju, također je utvrđeno kako je vozilom upravljao za vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole.
Isključen je iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.450 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.
 
Najveća novčana kazna izrečena je u Dubrovniku

Najveća novčana kazna u iznosu od 3.303 eura izrečena je 32-godišnjaku koji je u utorak, 16. travnja, u ranim jutarnjim satima, zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Dubrovniku.
Vozač je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, a prometnom kontrolom je utvrđeno da nije obavio izvanredni zdravstveni pregled kojeg je bio u obvezi obaviti, preliminarnim vještačenjem je utvrđeno da vozi pod utjecajem droga, a ponuđeno mu je i uzimanje krvi i urina radi dalje analize što je odbio.
Osim toga, kod njega je pronađena i manja količina metaamfetamina koja droga je uz potvrdu oduzeta.  
Vozač je isključen iz prometa, a osim spomenute novčane kazne sankcioniran je i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 
 

Stranica