Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/palica_stop_policija.jpg

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 11 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže a 8 ih je lakše ozlijeđeno. 

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 11 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže a 8 ih je lakše ozlijeđeno.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 557 represivnih mjera od čega izdvajamo 218 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 29 mjera poduzetih zbog vožnje pod utjecajem alkohola i 11 mjera poduzetih prema vozačima zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje.  Iz prometa je isključen 41 vozač i 11 vozila.

Najveća koncentracija alkohola od 2,10 g/kg izmjerena je 40-godišnjaku koji je upravljao osobnim automobilom dubrovačkih registracijskih oznaka, a zaustavljen je u subotu, 22. veljače oko 00.40 sati u Metkoviću. Tom prilikom vozač je odbio policijskim službenicima dati dokumente na uvid, vrijeđao ih te se pokušao udaljiti s mjesta događaja, a nakon što je uhićen i doveden u prostorije za zadržavanje pokušao je pobjeći.  

Uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici 40-godišnji vozač je doveden na Prekršajni sud u Metkoviću. 

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 23. veljače oko 4 sata u mjestu Brašina u Župi dubrovačkoj jedna je osoba teže, a dvije su lakše ozlijeđene.

Naime, 20-godišnjak se osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,18 g/kg, kretao kolnikom državne ceste D-8. Nakon što se vozač nije zaustavilo na zvučni i svjetlosni znak policije nastavio se kretati vozilom i skrenuo u ulicu Put bana Josipa Jelačića kada je izgubio nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu kolničku traku i prednjim dijelom vozila udario u betonski zid.

U ovoj prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 22-godišnji i 30-godišnji suputnici u vozilu dok je 24-godišnja suputnica zadobila teže ozlijede te je nakon ukazane liječničke pomoći zadržana na liječenju u dubrovačkoj bolnici.



Stranica