U još jednoj koordiniranoj akciji Policijske uprave dubrovačko-neretvanske spriječeno krijumčarenje više stranih državljana

Slika PU_DN/Ilustracija/policija natpis.jpg

Strani državljani zatečeni su na području Dubrovačkog primorja

Foto: Ilustracija
 

Policijski službenici Policijske postaje Ston i policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su u petak, 17. studenoga spriječili krijumčarenje više stranih državljana.
 

Naime, policijski su službenici zaustavili vozilo pulskih registarskih oznaka čiji je vozač, odmah nakon zaustavljanja, pobjegao, ali je vrlo brzo pronađen i uhićen. Utvrđeno je kako se radi o 19-godišnjem državljaninu Srbije koji je prema prethodnom dogovoru, za novčanu naknadu, strane državljane trebao prevesti do dogovorenog odredišta.

 

vozilu su se nalazilstrani državljani za koje je utvrđeno kako su prethodno nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 19-godišnjak je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma“  uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok se prema stranim državljanima proveo postupak sukladno Zakonu o strancima.



Stranica