Ugostitelj s Pelješca osumnjičen za širenje i prenošenje zaraznih bolesti

Slika PU_DN/policija-auto.jpg

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ston 41-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta s područja Pelješca osumnjičen je za kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ iz čl. 180. st.1. Kaznenog zakona RH

Foto: Ilustracija

Naime, policijski službenici su u poslijepodnevnim satima jučer, 4. prosinca, zatekli rad ugostiteljskog objekta koji je vlasništvu spomenutog 41-godišnjaka. Osim vlasnika, unutar  objekta veličine 28 kvadratnih metara, zatečena je i djelatnica objekta te devetero gostiju koji su konzumirali pića, iako je Odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, donesenom od strane Stožera civilne zaštite RH 27. studenog 2020. godine, naložena obustava rada ugostiteljskih objekata.

Obzirom da je na opisani način grubo prekršio mjere naložene navedenom Odlukom te time doveo u opasnost da se zarazna bolest proširi među ljudima, 41-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica