Uhićene osobe koje su u pet navrata krijumčarile strane državljane iz BiH

Slika PU_DN/Ilustracija/lisice.jpg

Osumnjičeni državljani BiH su uhićeni i uz kaznene prijave  predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske

Foto: Ilustracija

Koordiniranim postupanjem policijskih službenika Policijske postaje Ston u ponedjeljak, 29. siječnja, tijekom večernjih  sati, na području Dubrovačkog primorja zaustavljena su dva osobna vozila u kojima se nalazilo više stranih državljana za koje se posumnjalo da su nezakonito prešli državnu granicu između BiH i RH. 
Jednim je vozilom, dubrovačkih registarskih oznaka, upravljao 31-godišnji državljanin BiH, a drugim je vozilom, BiH nacionalnih oznaka, upravljao 28-godišnji državljanin BiH s kojim se na  mjestu suvozača nalazio državljanin BiH u dobi od 24 godine.
Kriminalističkim istraživanjem, koje je provedeno u suradnji sa Službom kriminalističke policije, utvrđeno je da su spomenuti državljani BiH,  za unaprijed dogovorenu novčanu naknadu, strane državljane, nakon nezakonitog prelaska državne granice, preuzeli u vozila, s ciljem njihovog daljeg prevoženja u zemlje Zapadne Europe.  Kriminalističkim   istraživanjem je također utvrđeno da su osumnjičeni državljani BiH, osim spomenutog krijumčarenja, u prethodnom razdoblju za novčanu  naknadu počinili još četiri protuzakonita prebacivanja većeg broja stranih državljana iz BiH u RH.
Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o strancima.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma“ navedeni državljani BiH su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.
 

Stranica