Uspješno završen tečaj granične policije

  • Slika PU_DN\2022\Tečaj granične policije\5.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tečaj je prošlo 25 policijskih službenika polaznika iz četiri policijske uprave i to PU dubrovačko-neretvanska, PU splitsko-dalmatinske, PU zadarske i  PU šibensko-kninske

Foto: Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

U objektu granične policije Mladost u Kuparima uspješno je završen još jedan tečaj granični policije, 115. naraštaj.

Prema programu usklađenom sa Zajedničkim temeljnim kurikulumom za osnovno osposobljavanje službenika graničnog i obalnog nadzora u EU-u Agencije za europsku obalnu i graničnu stražu (Frontex) znanja i vještine polaznici su stekli kompetencije za profesionalno obavljanje poslova granične policije, a specijalizirana znanja iz djelokruga rada granične policije prenosili su predavači Policijske akademije, Uprave za granicu, Carinske uprave i Hrvatskog crvenog križa.

Završne ispite konkretnog i taktičkog postupanja polaznici su odradili na graničnom prijelazu Karasovići, a test znanja poznavanja zakonskih propisa u objektu Mladost u Kuparima.
Voditeljica tečaja Ivana Herceg s Policijske akademije obratila se polaznicima sa željom i zahtjevom da se i dalje nastave aktivno educirati, kako kroz razne programe koje pruža Policijska akademija, tako i samostalno i cjeloživotno. Ministarstvu su cilj educirani i sposobni policijski službenici spremni za izazove vremena i situacija kojima se suočavaju.
Ispred Uprave za granicu, PU dubrovačko-neretvanske pomoćnica voditelja Službe za granicu je navela kako je tečaj upravo prilagođen radu i aktivnosti Hrvatske u schengenskom prostoru, posebice policijskih uprava koje su vanjska granice EU i schengenskog prostora, te su policijski službenici adekvatno pripremljeni za sve nove izazove novom ulogom Republike Hrvatske u schengen prostoru.

Za izuzetno zalaganje i odličan uspjeh na završnom ispitu pohvaljeni su policijski službenici: Katarina Milanović i Ines Rebac iz PU splitsko-dalmatinske, Tomislav Šiljeg i Jerko Komazin iz Dubrovačko-neretvanske. 

Polaznicima tečaja  koji su uspješno položili završni ispit potvrde o završenom tečaju podijelili su čelnici Uprave za granicu i Policijske akademije.
 

Stranica