Važno upozorenje za građane!

Slika PU_DN/Ilustracija/D_vx2Z2XoAApNdI.jpg

Posebno želimo zamoliti sve naše mlađe sugrađane da o navedenom obliku prevare upozore starije članove svoje obitelji kako ne bi postale žrtve ovakvih prevaranata

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Jučer tijekom poslijepodnevnih sati u Policijsku postaju Dubrovnik pristupila je 71-godišnjakinja koja je prijavila kazneno djelo prevare.

U prijavi je navela kako je, prethodnog dana, na svoj kućni telefon zaprimila telefonski poziv nepoznate muške osobe koja joj se predstavila kao policijski službenik. Poziv je bio upućen sa skrivenog broja, a osoba se predstavila imenom Dražen. Oštećenoj je potom kazao kako je otuđen novac iz banke u kojoj ima novac i da se on trenutno nalazi u banci sa svojim nadređenim gdje su na tajnom zadatku.

Uputio je da podigne novac sa svog računa i preda ga muškoj osobi koja će doći po novac na njenu kućnu adresu, što je oštećena napravila i nepoznatom muškarcu predala 31.400 eura ušteđevine.

Uskoro je shvatila da je prevarena i cijeli je slučaj prijavila policiji.

Ovim putem želimo uputiti upozorenje građanima, poglavito onima starije životne dobi, da budu posebno obazrivi kada im se nepoznate osobe predstavljaju kao policijski službenici koji od njih traže davanje novca ili zlata.   

Svaki policijski službenik prilikom postupanja mora se identificirati službenom iskaznicom i službenom značkom.

Ovakvi počinitelji iskorištavaju zdravstveno stanje ili starosnu dob žrtve da ih uvjere u lažne činjenice i potom materijalno oštete.

Svaku sumnju na moguću prevaru prijavite policiji na broj 192.
 

Stranica