VIDEO: 73 paketa marihuane u vozilu

  • Slika PU_DN/2021/Karasovići - 73 paketa marihuane/5.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Jučerašnja zapljena marihuane na MCGP Karasovići pokazatelj je ustrajne i odlučne borbe hrvatske policije u sprječavanju svih oblika nabave, krijumčarenja i distribucije droge.    

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

U poslijepodnevnim jutarnjim satima jučer, 12. ožujka, ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Karasovići pristupilo je osobno vozilo srpskih nacionalnih oznaka u kojem su se nalazili dvojica državljana Srbije u dobi od 27 godina.

Tijekom obavljanja granične kontrole posumnjalo se na krijumčarenje opijata pri čemu je na prisutnost droge u vozilu reagirao i službeni policijski pas za detekciju droga Lily zbog čega je od nadležnog odvjetništva i sudca istrage zatražen nalog za pretragu vozila. 




Policijski službenici Postaje granične policije Gruda, u suradnji s djelatnicima carine, pretragom vozila pronašli su ukupno 36 kg i 350 g marihuane. Droga je bila parkirana u 73 paketa, a pronađena je u posebno izrađenom prostoru ispod sjedala vozača i suvozača.  Također je utvrđeno da su na osobno vozilo kojim su pristupili graničnoj kontroli stavili ne pripadajuće registarske pločice.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, kao i kazneno djelo krivotvorenja isprava, dvojica srpskih državljana će tijekom današnjeg dana, uz kaznene prijave, biti predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Podsjetimo, od početka ove godine Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u koordinaciji s drugim nadležnim institucijama, odnosno Uredom  za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Upravom kriminalističke policije i Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta razbila je dva lanca krijumčarenja kokaina koji je morem pristigao u Luku Ploče. Uhićeno je i kazneno prijavljeno ukupno sedam osoba za koje se osnovano sumnja da su navedeni kokain naručili s ciljem njegove dalje distribucije unutar Hrvatske i susjednih zemalja.
 
U sklopu ove dvije akcije spriječeno je krijumčarenje 219 kg kokaina, a pronađeno je i zaplijenjeno 98 kg kokaina.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon