VIDEO: PGP Gruda - Ponovni pokušaj krijumčarenja heroina

  • Slika PU_DN\2023\Karasovići - ponovno heroin\4.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U otkrivanju ove pošiljke heroina ključna je bila dobro odrađena profilacija putnika za koju su zaslužni policijski službenici na MCGP Karasovići

Foto/video: Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nakon što su policijski službenici Postaje granične policije Gruda u utorak, 10 siječnja spriječili krijumčarenje 11 kg heroina kojeg su dvojica Albanskih državljana pokušala krijumčariti u osobnom vozilu, jučer, 12. siječnja isto je pokušao 24-godišnjak, također državljanin Albanije.

Naime, spomenuti 24-godišnjak je nešto iza ponoći, u osobnom vozilu albanskih nacionalnih oznaka, pristupio ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Karasovići.

Dobrom profilacijom policijskih službenika posumnjalo se na krijumčarenje te je zatražen nalog za pretragu vozila.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici, u suradnji s djelatnicima carine, pretražili su spomenuto vozilo kada su u prednjem dijelu, između motora i instrument ploče, pronašli prepravljeni prostor u kojem je pronađeno 20 paketa s ukupno 11 kg heroina i malu količinu kokaina.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je heroin bio namijenjen zapadnoeuropskom narko tržištu. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, osumnjičeni 24-godišnjak je kasno sinopć,  uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Posljednjih pet godina Postaja granična policije Gruda spriječili su krijumčarenje preko pola tone marihuane, 1100 komada indijske konoplje, oko 18 000 tableta koje se nalaze na popisu droga, 26 kg heroina, 6 kg kokaina i 250 kg ketamina.   
 

Stranica