Video: Razbijen još jedan lanac preprodaje kokaina

  • Slika PU_DN\2021\ploče kokain\2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas je održana izvanredna konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati opsežnog kriminalističkog istraživanja kojim je razbijen još jedan lanac krijumčarenja kokaina morem prema Hrvatskoj te dalje prema europskim zemljama

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Na konferenciji su govorili načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević, voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica i voditelj Odjela kriminaliteta droga Hrvoje Neusidl.

Temeljem početnih saznanja Odjela kriminaliteta droga ove Policijske uprave u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te u suradnji s Upravom kriminalističke policije, Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije, organiziranog kriminaliteta, pokrenuto je kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo uhićenjem trojice hrvatskih državljana u dobi od 35, 41 i 47 godina.



Trojica osumnjičenika uhićena su u subotu navečer, nešto prije ponoći, na području Doline Neretve, prilikom organiziranog istovara kokaina iz kontejnera koji je prethodno brodom pristigao u Luku Ploče.

Tijekom jučerašnjeg dana obavljene su pretrage spomenutog kontejnera te stambeni i poslovni prostori osumnjičenih kao i vozila koja koriste. Pretragama je u kontejneru pronađeno gotovo 73 kilograma kokaina vrlo visoke čistoće.

Protiv trojice uhićenih osoba Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona u svezi kaznenog djela  „Počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja“ iz čl. 329. st. 1. t. 4. Osumnjičeni su jučer, 7. ožujka u kasnim večernjim satima, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Od početka ove godine ovo je već drugi slučaj razbijanja lanca krijumčarenja kokaina  koji morem pristiže u Republiku Hrvatsku nakon čega se dalje kopnenim putem distribuira u susjedne zemlje.

U sklopu ove dvije akcije spriječeno je krijumčarenje 219 kilograma kokaina, od kojeg je pronađeno i zaplijenjeno 98 kilograma, što predstavlja jednu od najvećih zapljena kokaina u posljednjih 20 godina u Republici Hrvatskoj. Razbijene su dvije zločinačke organizacije, a uhićeno je ukupno sedam osoba.
Ovim zapljenama Policijska uprava dubrovačko-neretvanska nastavlja niz uspješnih akcija zapljena velikih količina droga na ovom području. Naime, u posljednjih deset godina ova Policijska uprava zabilježila je preko 5600 zapljena droga, među kojima se ističe više od 115 velikih zapljena u kojima je pronađeno preko 2 tone marihuane, 70 kg heroina, 113 kg kokaina i više od 95 000 tableta.
 
 

Stranica