Video: Uhićen peti sudionik lanca preprodaje kokaina

Slika PU_DN/2021/kokain/foto 02.bmp

Uhićen carinik Luke Ploče - peti sudionik zločinačke organizacije koja je sudjelovala u dopremanju i prodaji kokaina

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Nastavkom kriminalističkog istraživanja zločinačkog udruženja od ukupno četiri osobe za koje je utvrđena osnovana sumnja da su stavili u promet najmanje 146 kg kokaina od čega su stekli imovinsku korist od najmanje 32 milijuna kuna, a o kojem smo već izvještavali, jučer 8.veljače u popodnevnim satima, na području Metkovića uhićena je još jedna osoba.

Radi se o 50-godišnjem carinskom službeniku za kojim je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je u dužem vremenskom periodu, zlorabeći svoj položaj u Luci Ploče, bez pregleda propuštao kontejnere u kojima se nalazio kokain. 

Nastavak ovog kriminalističkog istraživanja proveden je u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Upravom kriminalističke policije Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. 

Protiv osumnjičenog 50-godišnjaka je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama“ u svezi kaznenog djela „Počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja“, te je tijekom današnjeg dana predan pritvorskom nadzorniku.
 


Stranica