Vozio kroz Ston s 2,26 g/kg - kažnjen s 1.320 eura

Slika PU_DN/Ilustracija/bljeskalica.jpg

Osim novčane kazne, vozač je dobio i šestomjesečnu zabranu korištenja vozačke dozvole

Foto: Ilustracija

Najveća koncentracija alkohola od 2,26 g/kg izmjerena je 60-godišnjem državljaninu RH koji je u ponedjeljak, 1. srpnja, oko 17,30 sati, u Stonu zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole.

Vozač je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, a nakon alkotestiranja je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcionirana novčanom kaznom od 1.320,00 eura i šestomjesečnom zabranom korištenja vozačke dozvole.

UPRAVLJANJE VOZILOM POD UTJECAJEM ALKOHOLA I/ILI DROGA

Upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga težak je prometni prekršaj, a novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi, pa su kazne u rasponu od 90 do 2650,00 eura, a za razinu alkohola iznad 1,5 promila propisana je mogućnost kazne zatvora u trajanju do 60 dana.

ODBIJANJE TESTIRANJA NA ALKOHOL I DROGE JE KAŽNJIVO

Kažnjivo je i odbijanje vozača u prometu da se podvrgne ispitivanju prisustva  alkohola, droga ili lijekova u organizmu ili da odbije liječnički pregled, odnosno uzimanje krvi ili  urina radi analize i to novčanom kaznom  od 1320,00 do 2650,00 eura ili kaznom zatvora do 60 dana.
 
 

Stranica