Zbog neprilagođene brzine pao s električnog romobila i zadobio teške tjelesne ozljede

Slika PU_DN/Ilustracija/policija natpis4.jpg

Vozač je uslijed pada zadobio teške tjelesne te je, nakon ukazane liječničke pomoći, prevezen u dubrovačku bolnicu

Foto: Ilustracija

Tijekom poslijepodnevnih sati jučer, 11. srpnja, u mjestu Slano, došlo je do prometne nesreće koja je za posljedicu imala teško stradavanje 20-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije.

Do prometne nesreće je došlo kada je 20-godišnjak, upravljajući osobnim prijevoznim sredstvom - električnim romobilom, zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad upravljačem romobila i pao na kolnik.

Uslijed pada vozač je zadobio teške tjelesne ozljede te je, nakon ukazane liječničke pomoći, prevezen u dubrovačku bolnicu.

ŠTO KAŽE ZAKON?

Električne romobile ne smiju voziti djeca mlađa od 14 godina!

Na električnom romobilu smije se prevoziti samo osoba koja s njim upravlja i pri tom mora na glavi nositi zaštitnu kacigu.

Dužni su se kretati biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom u smjeru kretanja, a u slučajevima da biciklistička staza ili traka ne postoje, mogu se kretati površinama namijenjenim za kretanje pješaka te zonama smirenog promet, a iznimno dionicama županijskih, lokalnih i nerazvrstanih cesta na kojima je brzina kretanja ograničena na 50 km/h ili manje i gdje je to dopušteno prometnim znakom krećući se što bliže desnom rubu kolnika.
 
 

Stranica