Adaptacijom i nadogradnjom obnovljena zgrada PP Ston

  • Slika PU_DN/2023/Obnova PP ston//7.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Nakon dvogodišnjih radova zgrada Policijske postaje Ston postala je primjerena za rad policijskih službenika i prijem stranaka

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Na današnjoj prigodnoj svečanosti obilježen je završetak radova adaptacije i nadogradnje zgrade Policijske postaje Ston koja je ovom rekonstrukcijom postala primjerena za rad policijskih službenika i prijem stranaka.
 
Pored predstavnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, na svečanosti je prisustvovala pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević i načelnici općina Ston, Trpanj, Janjina, Dubrovačko primorje, Mljet i Orebić.
 
Na samom početku svečanosti položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen obilježja Ljubomiru Todorovskom, policijskom službeniku Policijske postaje Ston, ujedno i pripadniku ratne stonske policijske postrojbe, koji je sa svojim suborcem Miodragom Perkušićem, pripadnikom Hrvatske ratne mornarice, upravo na današnji dan, prije 32 godine, poginuo u borbi kojom se spriječio pad Stona u neprijateljske ruke. Vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji, predstavnici Županije dubrovačko-neretvanske, predstavnici općine Ston, predstavnici policije i predstanici Udruge dragovoljaca redarstvenika - branitelja Ston 91/92 i Hrvatske ratne mornarice.
 
Žaklina Marević, zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije u svom govoru je rekla kako je ovaj projekt primjer kakva suradnja zajednice treba biti da bi zajednica napredovala na dobrobit građana.
 
„Stoga se ovdje želim javno zahvaliti svima onima koji su nam pomogli: županu Dubrovačko-neretvanske županije g. Nikoli Dobroslaviću, načelniku općine Ston g. Vedranu Antunici , načelniku općine Trpanj g. Jakši Frankoviću, načelniku općine Janjina g. Vlatku Mratoviću, načelniku općine Dubrovačko primorje g. Nikoli Knežiću i načelniku općine Orebić g. Tomislavu Ančiću koji su imali sluha i iz proračuna svojih općina izdvojili dio sredstava za obnovu Policijske postaje Ston i time podigli kvalitetu policijske usluge, svjesni da samo zajedničkim partnerstvom možemo i moramo našu zajednicu učiniti sigurnim i ugodnim mjestom za život. Posebna pohvala ide i načelniku Policijske postaje Ston Hrvoju Frankoviću čiji je bezrezervni angažman doprinio da se radovi na ovoj zgradi privedu kraju u puno većem opsegu nego je to prvotno bilo zamišljeno.
Ova zgrada je samo jedan od projekata koje smo posljednjih nekoliko godina uspješno doveli do kraja i time značajno poboljšali infrastrukturne uvjete rada policije. Ti su projekti inicirani od strane Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, a ostvareni u suradnji s nadležnom službom Uprave materijalno-financijskih poslova MUP-a. Zato se ovom prilikom posebno zahvaljujem pomoćniku ministra gosp. Cvjetku Obradoviću koji je našu inicijativu prihvatio te omogućio realizaciju ovog hvale vrijednog projekta . U ovome kao i svim ostalim projektima ove Policijske uprave, svoj nemjerljivi stručni doprinos kao i potpuni angažman dala je kolegica Službe za investicije i nekretnine, gđi. Lada Mitrić koju ovom prilikom posebno pozdravljam i zahvaljujem“ kazao je načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Radovima je obuhvaćena adaptacija unutrašnjosti zgrade, nadogradnja jednog kata i opremanje zgrade svom potrebnom opremom i  namještajem te je obnovljena fasada i vanjski prostor zgrade.
 
Vrijednost obavljenih radova iznosila je nešto više od 392.000 EUR-a, a  u tim troškovima jedinice lokalne uprave i samouprave sudjelovale su s nešto više od 92.000 EUR-a, dok je preostali iznos financiran sredstvima Ministarstva unutarnjih poslova.
 
 
 
 



 
 

Stranica