VIDEO: Kao uvod u program edukacije znakovnog jezika načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske s policijskim službenicima čestitao Božić i Novu godinu na znakovnom jeziku

Slika PU_DN/2023/čestitka na jeziku gluhonijemih/Screenshot_20231211_152716_WhatsApp 3.jpg

Policijski službenici i djelatnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske započinju s programom edukacije znakovnog jezika kako bi 537 gluhih i nagluhih osoba, koliko ih je registirarno u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, imali jednak pristup našim uslugama, prije svega upravnim poslovima koje građani najčešće koriste 

FOTO/VIDEO: PU dubrovačko-neretvanska

Na inicijativu Kristine Samac, zaštitnom licu središnje informativne emisije na jednoj od televizijskih postaja Dubrovačko-neretvanske županije i jednoj od prevoditeljica hrvatskog znakovnog jezika, u suradnji s Dubrovačkim medijskim centrom, započela je jedna od aktivnih uloga u podršci društveno odgovornog ponašanja.
 
Radi se programu edukacije znakovnog jezika za zaposlenike javnog sektora koji pružaju usluge građanstvu.
 
U Dubrovačko-neretvanskoj županiji je preko 537 gluhih i nagluhih osoba koji aktivno koriste znakovni jezik kao svoj primarni način komunikacije.
 
Policijska uprava dubrovačko-neretvanska prva je prepoznala važnost ove inicijative te izrazila spremnost educirati svoje zaposlenike o korištenju hrvatskog znakovnog jezika.


 
Za Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku je ovo prilika bez presedana i jako nas veseli što se možemo uključiti. Naime, djelatnici PU dubrovačko-neretvanske svakodnevno dolaze u interakciju sa 700 korisnika naših usluga, a naš cilj je omogućiti svakom korisniku adekvatan pristup usluzi.
 
Edukacija započinje od siječnja sljedeće godine, a za početak ove suradnje načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević je s policijskim službenicima na znakovnom hrvatskom jeziku poželio sretan Božić i Novu godinu svim ljudima dobre volje.   
 

Stranica