Zgrada Policijske uprave dubrovačko-neretvanske poslužila kao inspiracija za slaganje kreacije koja se sastoji od gotovo 15 tisuća kockica

  • Slika PU_DN\2023\zgrada PU - lego kockice\kockus-edukacija-vila-palma-00-dario-simunovic 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dario Šimunović, 13-godišnji polaznik Kockus edukacije, svoju inspiraciju našao je u „Villi Palmi“, zgradi  Policijske uprave dubrovačko-neretvanske koju nikada nije posjetio, ali ga to nije spriječilo da je pomno istraži i s 14.868 kockica pretvori u još jednu slikovitu znamenitost Dubrovnika za što mu je trebalo 30 sati rada

Foto: Kockus

Iznimno talentirani 13-godišnji Dario Šimunović, polaznik Kockus edukacije, svoju inspiraciju našao je u zgradi Policijske uprave dubrovačko-neretvanske „Villi Palmi“.
Iako zgradu Policijske uprave nikada nije posjetio, to ga nije spriječilo da je pomno istraži i s 14.868 kockica pretvori u još jednu slikovitu znamenitost Dubrovnika za što mu je trebalo 30 sati rada.

Izgradnja prave Vile Palme započela je neposredno prije Prvoga svjetskog rata, a dovršena je u jeku rata (1913. – 1915.). Prvotno je bila projektirana kao stambena jednokatnica, međutim tijekom gradnje joj je dodan još jedan kat.
 
-Nakon što sam sagradio postaju Dubrovačkih vatrogasaca, došao sam na ideju da bih mogao sastaviti i Policijsku upravu Vilu Palmu. Slagao sam svaki dan pomalo, nekada više, nekada manje, a sveukupno mi je trebalo otprilike 30 sati slaganja. Najteže mi je bilo složiti okolinu, a uspio sam je složiti tako da sam otišao do prave postaje i uživo vidio kako izgleda. Cijela uprava, zajedno s cestom i autima, sastoji se od 14,868 kockica, te je jedna od mojih najvećih kreacija – rekao je Dario koji je tijekom ljeta 2023. godine u sklopu završnog rada Kockus edukacije pokazao svoj talent i složio zgradu Dubrovačkih vatrogasaca.

Dario Šimunović stiže iz Lapada. Interes prema borilačkim sportovima razvija kroz redoviti trening juda, a u slobodno vrijeme dok ne slaže nove kreacije na temu Grada, Dario se bavi i notafilijom – skupljanjem stranih papirnatih novčanica. Od ostalih aktivnosti treba istaknuti i da je jedan od pisaca školskog lista Osnovne škole Lapad, gdje 23./24. godine pohađa 8. razred. Nakon vatrogasaca i policije, ostaje pitanje što će iduće Dario složiti. U ovom trenutku nije htio otkriti planove, ali sigurni smo da nećemo dugo čekati odgovor.
 

Stranica