„Budi odgovoran pješak“ – aktivnost prometne policije

  • Slika PU_DN/2021/pješaci PPrP/promet 2.jpg
  • Slika
  • Slika

Pješaci, poglavito djeca i stariji, predstavljaju najranjiviju skupinu sudionika u prometu koji kao sudionici prometnih nesreća nerijetko teže stradavaju

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Lijepo vrijeme i zatvoreni ugostiteljski objekti dodatno potiču naše sugrađane na šetanje u prirodi, ali i po gradskim prometnicama. Poznato je da su pješaci jedna od najugroženijih i najranjivijih skupina u prometu, posebno djeca i starije osobe, koji prilikom sudjelovanja u prometnim nesrećama nerijetko teže stradavaju. 
 
Upravo iz tog razloga policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik tijekom jučerašnjeg dana u blizini gradske tržnice u Dubrovniku proveli su aktivnost pod nazivom  "BUDI ODGOVORAN PJEŠAK".
 
Aktivnost se provela na način da su se građani kroz druženje upozorili na odgovorno ponašanje u prometu, prvenstveno kao pješaka, kao i na posljedice koje se mogu dogoditi uslijed neodgovornog ponašanja u prometu. 
 
Građanima su podijeljeni promotivni letci s korisnim savjetima za pješake, koje su izradili službenici navedene Policijske postaje kao i svjetleći prsluk za kretanje po kolniku u uvjetima smanjene vidljivosti.
 
Aktivnost "Budi odgovoran pješak" će se nastaviti  i tijekom narednih mjeseci.
 

Stranica