Kazneno prijavljena za širenje i prenošenje zarazne bolesti

Slika PU_DN/granicna_policija(1).jpg

Građanima još jednom skrećemo pozornost na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja, ali i zdravlja cjelokupne zajednice

Foto: Ilustracija

Tijekom večernjih sati jučer, 18. ožujka, izlaznoj graničnoj kontroli na MCGP Metković pristupilo je osobno vozilo BiH nacionalnih oznaka kojim je upravljao 46-godišnji državljanin RH s prebivalištem u BiH. Kao putnica u vozilu nalazila se 17-godišnja državljanka RH za koju je graničnom kontrolom utvrđeno da na snazi ima sigurnosnu mjeru COVID – liječenje u kući do 25. ožujka 2021. g.

Nadalje je utvrđeno da je 17-godišnja djevojka doputovala iz Splita, gdje je boravila na školovanju, u Metković koristeći se javnim prijevozom čime je ugrozila zdravlje ostalih putnika.
Na Autobusnom kolodvoru u Metkoviću je dočekao spomenuti 46-godišnjak koji je prethodno u RH ušao iz pravca BiH te je prilikom prelaska državne granice policijske službenike doveo u zabludu navedeći da je razlog ulaska u RH poslovne prirode zbog ćega će biti prekršajno prijavljen sukladno Zakonu o nadzoru državne granice.

Navedena 17-godišnjakinja će biti kazneno prijavljena za kazneno djelo „Širenje i prenošenje zaraznih bolesti“, a kriminalističko istraživanje ovog događaja se nastavlja i dalje u cilju utvrđivanja eventualne kaznene ili prekršajne odgovornosti drugih osoba. 

Građanima još jednom skrećemo pozornost na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja, ali i zdravlja cjelokupne zajednice.
Pozivamo građane da sve sumnje o kršenju mjera samoizolacije prijave pozivom na broj 192 ili putem aplikacije e-dojave.
 

Stranica