Građevinskim radovima nastupila materijalna šteta od gotovo 100 tisuća eura - odgovorne osobe kazneno prijavljene

Slika PU_DN/Ilustracija/D_vx2Z2XoAApNdI.jpg

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su 60-godišnjak, kao glavni inženjer gradilišta i 37-godišnjak, kao glavni nadzorni inženjer gradilišta, od kraja studenoga 2020. do kraja veljače 2021. godine, protivno pravilima građevinske struke, izvodili radove na građevinskoj parceli što je dovelo do klizanja tla i poremećaja statike stambene zgrade na susjednoj parceli

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dvije muške osobe u dobi od 60 i 37 godina sumnjiče se za kazneno djelo “Teško djelo protiv opće sigurnosti” iz čl.222.st.1. Kaznenog zakona u vezi kaznenog djela “Opasno izvođenje građevinskih radova” iz čl.221.st.1. Kaznenog zakona, na štetu osam suvlasnika stambene zgrade u Novoj Mokošici.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su 60-godišnjak, kao glavni inženjer gradilišta i 37-godišnjak, kao glavni nadzorni inženjer gradilišta, od kraja studenoga 2020. do kraja veljače 2021. godine, protivno pravilima građevinske struke, izvodili radove na građevinskoj parceli što je dovelo do klizanja tla i poremećaja statike stambene zgrade na susjednoj parceli.

Posljedično je nastala materijalna šteta na osam privatnih stanova navedene stambene zgrade u vidu pukotina na zidovima, fasadi, međukatnoj konstrukciji, balkonima i stropovima, pukotina i oštećenja keramičkih pločica, fuga kamenih klupica i betonskog poda stambene zgrade.

Ukupna materijalna šteta iznosi najmanje 94.115,82 eura.

Zbog počinjenog kaznenog djela policija je protiv osumnjičenih podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.
 

Stranica