Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/Ilustracija/policajac s palicom.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene, dok teže ozlijeđenih osoba nije bilo, a s materijalnom štetom je zabilježeno sedam prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 516 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 199 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 79 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 14 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje  sankcionirano je 18 osoba.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 58 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 39 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 1,81 g/kg izmjerena je jučer, 24. ožujka, u ranim jutarnjim satima, 43-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je zauustavljen tijekom redovne prometne kontrole.
Vozač je isključen iz prometa i kažnjen novčanom kaznom od 1.320,00 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća kazna izrečena je u Metkoviću

Tijekom redovne prometne kontrole u subotu, 23. ožujka u večernjim satima zaustavljeno je osobno vozilo dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 62-godišnjak.
Vozač se tijekom vožnje kretao suprotnom kolničkom trakom, bez upaljenih svjetala, za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije i bez korištenja sigurnosnog pojasa.
Vozač je uhićen i uz optužni prijedlog odveden na Općinski sud u Metkoviću uz prijedlog zatvorske kazne u trajanju od 30 dana, novčane kazne od 220,00 eura i tromjesečne zabrane upravlja vozilima B kategorije.

U proteklom tjednu provedena preventivna akcija usmjerena na zaštitu pješaka

Tijekom proteklog tjedna policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik proveli su pojačane aktivnosti usmjerene na zaštitu pješaka, koji predstavljaju jednu od najranjivijih skupina sudionika u prometu.
Tijekom akcije uočeno je i sankcionirano 25 prometnih prekršaja od kojih su pješaci počinili 16 prekršaja i to 13 zbog prelaženja kolnika izvan obilježenog pješačkog prijelaza i 3 prekršaja zbog prelaženja kolnika za vrijeme dok je na semaforu bilo uključeno crveno svjetlo za pješake.
 
 

Stranica