Još jedan uspješno završen Tečaj granični policije - 117. naraštaj

  • Slika PU_DN\2023\Tečaj granične policije - 117 naraštaj\6.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Polaznici su stekli kompetencije za profesionalno obavljanje poslova granične policije, a specijalizirana znanja iz djelokruga rada granične policije prenosili su predavači Policijske akademije, Uprave za granicu, Upravu kriminalističke policije, Interventne jedinice policije,  Carinske uprave i Hrvatskog crvenog križa

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

U objektu granične policije Mladost u Kuparima  iz šest policijskih uprava: PU dubrovačko-neretvanske, PU splitsko-dalmatinske, PU zadarske, PU zagrebačke, PU primorsko-goranske i PU istarske  obučavalo se 24 policijskih službenika granične policije.

Završne ispite konkretnog i taktičkog postupanja polaznici su odradili na graničnom prijelazu Karasovići, a test znanja poznavanja zakonskih propisa u objektu Mladost u Kuparima.  
Ispred Uprave za granicu, PU dubrovačko-neretvanske Lidija Matičević, pomoćnica Voditelja Službe za granicu PU dubrovačko-neretvanske naglasila je prilagođost tečaja radu i aktivnosti hrvatske u schengenskom prostoru, usklađenost s normama i currriculumu Frontex-a, gdje se državna granice Republike Hrvatske, Europske unije i Schengena kontrolira i štiti na kopnu, moru, rijekama te u zračnom prometu. 

Šef smjene Carinske ispostave Karasovići gosp. Željko Milković, kao aktivni sudionik i edukator integriranog upravljanja granicom carinskih i policijskih službenika granične policije, naglasio je da su educirani i sposobni službenici spremni za izazove vremena i situacija kojima se suočavaju, u graničnim i carinskih kontrolama, sprečavanju nezakonitih migracija i suzbijanju prekograničnog kriminala.

Voditeljica Tečaja Ivana Herceg s Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ se obratila polaznicima s pozivom da se nastave obrazovati, samostalno i kroz programe koje pruža Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“, te se zahvalila i čestitala svim suradnicima i predavačima posebno pripadnicima Službe za granicu, Interventne jedinice policije i Službe kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske te Carinske uprave, za još jedan uspješno završeni tečaj.

Polaznicima tečaja  koji su uspješno položili završni ispit Uvjerenja o završenom tečaju podijelili su čelnici Uprave za granicu i Policijske akademije.
 

Stranica