Novogodišnja noć na području Dubrovačko-neretvanske županije protekla u i izuzetno sigurnom ozračju

Slika PU_DN/Ilustracija/policija natpis.jpg

Zahvaljujemo se građanima i brojnim gostima koji su prihvatili sigurnosne savjete policije i svojim odgovornim ponašanjem pridonijeli veseloj, ali dostojanstvenoj proslavi novogodišnje noći 

Foto: Ilustracija

Novogodišnja noć, kao i proteklo vrijeme adventa i blagdana, na području Dubrovačko-neretvanske županije je, u sigurnosnom smislu, proteklo u izuzetno sigurnom ozračju.  
Na dočeku Nove godine u zoni i oko stare gradske jezgre u Dubrovniku, koji je ujedno bio i najbrojniji organizirani doček na otvorenom na području naše Županije, ali i šire, prema procjeni policije i organizatora bilo je oko 25.000 ljudi.

U suradnji s organizatorima dočeka, odnosno Gradom Dubrovnikom, poduzimale su se brojne mjere osiguranja u čiju provedbu je bio uključen izuzetno veliki broj policijskih službenika svih rodova policije, ali i zaštitara angažiranih od strane organizatora dočeka, a koje mjere su imale za cilj osigurati siguran doček Nove godine.

Osim njih, sigurnosti novogodišnje noći pridonijeli su i brojni djelatnici interventnih i žurnih službi, odnosno djelatnici hitnih službi, vatrogasci i komunalni djelatnici.

Sa zadovoljstvom možemo reći kako u novogodišnjoj noći nije zabilježeno niti jedno narušavanje javnog reda i mira, niti događaji koji bi u većoj mjeri uznemirili naše sugrađane i goste. Također nisu zabilježena teža kaznena djela, niti stradavanja u prometu.

Upotrebe pirotehničkih sredstava je bilo, ali prema našim saznanjima, njihovom uporabom nitko nije ozlijeđen.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zahvaljuje svima koji su pridonijeli da novogodišnja noć protekne u sigurnom ozračju, a svim sugrađanima i turistima koji borave na našem području želimo sretnu, sigurnu i uspješnu 2024. godinu!
 
 

Stranica