Krivotvorio dvije građevinske dozvole

Slika PU_DN/Ilustracija/policija_2.jpg

Na temelju krivotvorenih građevinskih dozvola dao je izraditi ploče s neistinitim podacima nepostojećih građevinskih dozvola kojima je označio gradilišta kako bi započeo radove rekonstrukcije građevina

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave i Policijske postaje Metković 42-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Sumnjiči se da je tijekom 2020. ili 2021. godine izradio dvije lažne građevinske dozvole za rekonstrukciju dvije postojeće građevine u mjestu Janjina na Pelješcu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da spomenute građevinske dozvole nisu izdate niti odobrene od strane nadležnog upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju Županije Dubrovačko-neretvanske, ispostave u Pločama, kao i da prethodno nisu zaprimljeni zahtjevi za izdavanje spomenutih akata.

Temeljem tako krivotvorenih građevinskih dozvola izrađene su i postavljene dvije ploče  čiji su izgled i sadržaj propisani pravilnikom nadležnog Ministarstva, a koje su sadržavale neistinite podatke s brojevima nepostojećih građevinskih dozvola kojima je označio gradilišta u Janjini na mjestu gdje su se planirale rekonstruirati postojeće građevine.
 

Stranica