Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/Ilustracija/policajac s palicom.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 7 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe teže, a 6 ih je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno je 6 prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 438 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 188 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 72 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 12 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 13 osoba.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 27 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 40 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 2,19 g/kg izmjerena je u poslijepodnevnim satima u ponedjeljak, 10. listopada, 52-godišnjaku koji je upravljao motociklom dubrovačkih registarskih oznaka, a koji je na području Lapada izazvao prometnu nesreću koja je za posljedicu imala jednu lakše ozlijeđenu osobu.
Vozač je isključen iz prometa te je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 15 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima A2 kategorije.
Ovo je ujedno i najveća novčana kazna izrečena u proteklom tjednu.
 

Stranica