Nakon dojave građana policija u Metkoviću zaustavila vozača koji je vozio pod utjecajem alkohola od 2,94 g/kg alokohola

Slika PU_DN/Ilustracija/policija, veza u vozilu.jpg

Radi se o recidivistu prometnih prekršaja koji je više puta prekršajno prijavljivan zbog vožnje u alkoholiziranom stanju

Foto: Ilustracija

Nakon prethodno zaprimljene dojave da nepoznati vozač osobnim automobilom krivuda cestom, policijski službenici Policijske postaje Metković su  odmah intervenirali i na cesti D-9 u Metkoviću jučer, oko 15,50 sati zaustavili osobno vozilo dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnjak.

Budući je vozač pokazivao izrazite znakove alkoholiziranosti on je alkotestiran te je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 2,94 g/kg.

Prometnom kontrolom je također utvrđeno kako vozač nije vozio sredinom obilježene prometne trake, kao i da tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

Vozač je isključen iz prometa i doveden u prostorije policije gdje je zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je jutros odveden na Općinski sud u Metkoviću, uz optužni prijedlog kojim se predlaže zatvorska kazna u trajanju od 45 dana, novčana kazna od 130 eura i šestomjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.
 

Stranica