Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/Ilustracija/policajac s palicom.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a dvije  lakše ozlijeđene, dok su s materijalnom štetom zabilježene tri prometne nesreće

Foto: Ilustracija

Broj poduzetih mjera prometne policije
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 608 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 316 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 49 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 14 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 22 osobe.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 78 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 19 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.    
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Lumbardi
Najveća koncentracija alkohola od 1,68 g/kg izmjerena je 27-godišnjaku koji je u jučer, 23. travnja tijekom poslijepodnevnih sati zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole.
Vozač je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka te je po završetku prometne kontrole isključen iz prometa i doveden u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Tijekom današnjeg dana biti će odveden na Općinski sud na Korčuli uz prekršajni nalog kojim se predlaže novčana kazna na iznos od 1.320 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.
 
Najveća novčana kazna izrečena je u Dubrovniku
Najveća novčana kazna u iznosu od 2.900 eura izrečena je 23-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole na području Gruža.
Inače, vozač je recidivist prometnih prekršaja, a osim što je vozilom upravljao prije stjecanja na upravljanje osobnim vozilima, odbio je testiranje na prisutnost droge u organizmu.
Vozač je prekršajno sankcioniran spomenutom novčanom kaznom te mu je privremeno oduzeto vozilo.
 
 

Stranica