Obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Slika PU_DN/Ilustracija/policija natpis2.jpg

Policija upozorava građane na moguće gužve u prometu, posebice na prilaznim prometnicama grobljima i područjima oko njih

Foto: Ilustracija

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana brojni građani će, u skladu s tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima u znak sjećanja na umrle i poginule, posjetiti groblja te se stoga na području cijele Hrvatske, pa tako i Dubrovačko-neretvanske županije, očekuje povećan promet vozila i kretanja građana.

Budući se najveće gužve očekuju na prilaznim prometnicama grobljima, policijski će službenici pojačati angažman u tim područjima kako bi obilježavanje ovih blagdana proteklo što je moguće sigurnije, odnosno kako bi se osigurala maksimalna protočnost i sigurnost u prometu kako vozila tako i pješaka.

Osobito će se ciljano postupati prema onim sudionicima u prometu koji ometaju normalni prometni tok ili grubo krše prometne propise.

Također će se ostvariti potrebna suradnja s policijama susjednih država kako bi se pravovremeno dobile informacije o nailascima većih kolona vozila te kako bi se s tim u vezi mogle poduzeti potrebne mjere.

Policija poziva sve sudionike u prometu na povećan oprez, dosljedno poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje kako bi na taj način i osobno pridonijeli da dan štovanja na mrtve prođe u miru i dostojanstvu.
 

Stranica