Održana sjednica Vijeća za prevenciju dubrovačko-neretvanske županije

  • Slika PU_DN/2019/Vijeće za prevenciju DNŽ/IMG_7857.JPG
  • Slika

Vijeće za prevenciju Dubrovačko-neretvanske županije jučer je održalo šestu sjednicu na kojoj su sudjelovali predstavnici Županije, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Centra za socijalnu skrb, Dubrovačke biskupije, Odjela za mentalno zdravlje, DUZS-a, Županijske uprave za ceste i dr.

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Na sjednici se govorilo o radu Vijeća u prethodnom mandatu kada je naglasak rada Vijeća bio povećanje stupnja sigurnosti u prometu i to prije svega prevencija brze i neprilagođene vožnje s ciljem očuvanja ljudskih života.

Na poticaj Župana, kao predsjednika Vijeća, osnovana su i Vijeća za prevenciju u gradovima Metković, Ploče, Opuzen, Korčula i Dubrovnik te općinama Vela Luka, Blato, Ston i Župa dubrovačka.

Radi ublažavanja sve većih problema koji su identificirani kao suvremene prijetnje zdravom odrastanju djece i mladih, Vijeće je potaknulo edukativne programe u svrhu prevencije zloporabe droga s naglaskom na sintetičke droge te prevenciju ovisnosti o kocki.

Zamjenik načelnika PU Dubrovačko-neretvanske, Miro Bajo i voditelj službe policije PU Dubrovačko-neretvanske Nikola Nalbani, predstavili su stanje sigurnosti na području DNŽ. Prema njihovim riječima, stanje sigurnosti na području Dubrovačko-neretvanske županije ocijenjeno je zadovoljavajućim, uz napomenu da Policijska uprava nije zadovoljna rezultatima u pogledu broja smrtno stradalih osoba u prometu zbog čega je rad na toj problematici prioritet rada policije. Pri tom su naglasili da je u tijeku postavljanje nadzornih kamera na osam lokacija na području Županije za koje je procijenjeno da se radi o kritičnim prometnim točkama što će zasigurno dovesti do pozitivnih rezultata.
Policija je predstavila i brojne druge preventivne projekte koje provodi u području nasilja, sprječavanja zlouporabe droga,  trgovanja ljudima, zaštite žrtava kaznenih djela i prekršaja i brojnim preventivnim mjerama koje se poduzimaju u cilju što sigurnije turističke sezone. Na kraju su pozvali sve prisutne da ime se pridruže u provođenju projekata obzirom da im je zajednički cilj što veća sigurnost građana.

Na sastanku je dogovoreno da do sljedeće sjednice svi članovi daju svoje prijedloge za određivanje prioriteta rada za naredno dvogodišnje razdoblje.

Stranica