Pohvala i zahvala Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj za osiguranje summita Kina +16

  • Slika PU_DN/2019/pohvala Grada i Županije za osiguranje summita/IMG_7862.JPG
  • Slika

Župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Mato Franković jučer su primili predstavnike Policijske uprave dubrovačko-neretvanske kako bi im se i osobno zahvalili na besprijekorno odrađenom osiguranju summita Kina + 16.

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Župan Dobroslović je istaknuo kako se radilo o iznimno složenom osiguranju ne samo kineskog premijera već i predsjednika 16 vlada, koje je prošlo bez nepredviđenih ili neprihvatljivih situacija zahvaljujući Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj i Ministarstvu unutarnjih poslova. Dodao je da je ovaj događaj bio dobra vježba cijeloj Hrvatskoj za predstojeće predsjedanje Vijeća EU u prvoj polovici 2020. godine.

Gradonačelnik Franković je uputio zahvalu policiji zbog izvrsno odrađenog osiguranja najvećeg diplomatskog događaja u povijesti naše domovine, koji je bio iznimno važan za Dubrovnik, ali i za cijelu Hrvatsku. Zahvalu je uputio i ostalim komunalnim službama, kao i građanima koji su pokazali visoki stupanj razumijevanja i tolerancije. Nadodao je kako je Dubrovnik trebao poslati poruku sigurnosti i gostoprimstva te da su obje zadaće odrađene uspješno što će se zasigurno dovesti do rasta broja kineskih turista u Dubrovniku, a moguće i direktne zračne linije Dubrovnik – Kina.

Načelnik Pavličević se zahvalio na pohvalama i još jednom istaknu da je osiguranje ovog summita bilo izuzetno složen proces čije su pripreme trajale mjesecima. Zahvalio se  Zračnoj luci Dubrovnik i gradskim službama s kojima smo uspješno surađivali tijekom ovog zahtjevnog osiguranja čija je osnovna zadaća bila sigurnost štićenih osoba i brojnih delegacija uz što manje ometanje dnevne rutine građana, a koja zadaća je uspješno odrađena. 

Stranica