Počele su kiše - vozači budite oprezni u prometu!

Slika PU_DN/Ilustracija/D_vx2Z2XoAApNdI.jpg

Kiša stvara nepovoljne uvjete za vožnju, stoga vozače molimo da u takvim situacijama voze posebno oprezno

Foto: Ilustracija

Na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske tijekom jučerašnjeg dana dogodilo se deset prometnih nesreća u kojima je pet osoba teže ozlijeđeno.

Izdvajamo prometnu nesreću koja se oko 20 sati dogodila u Čilipima u kojoj su tri osobe zadobile teže, a jedna lakše ozlijede.

Do prometne nesreće je došlo kada je 33-godišnji vozač osobnog vozila, zbog brzine neprilagođene uvjetima na kolniku, ulaskom u zavoj izgubio nadzora nad vozilom i prešao na suprotnu kolničku traku gdje je udario u osobno vozilo dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 41-godišnjak.
Uslijed sudara, teže ozlijede zadobio je 41-godišnji vozač, njegova 16-godišnja suputnica i 61-godišnja suputnica iz drugog vozila, dok je 33-godišnji vozač koji je izazvao prometnu nesreću lakše ozlijeđen.
 
Obzirom da u predstojećem razdoblju očekujemo mogućnost oborina želimo upozoriti vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti, kao i da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Naime, prilikom vožnje po mokrom kolniku prianjanje pneumatika na podlogu znatno je otežano, produžava se zaustavni put prilikom kočenja, odnosno na takvom kolniku vrlo lako može doći od gubitka kontrole nad vozilom i slijetanja vozila s ceste ili prelaska na suprotnu stranu kolnika i  sudara s nadolazećim vozilima.

Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, pozivamo sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, a u slučaju stvaranja prometnih gužvi, na toleranciju prema ostalim sudionicima u prometu.
 

Stranica