Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/Ilustracija/policajac s palicom.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 14 prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima je 8 osoba teže, a 14 ih je lakše ozlijeđeno ok je s materijalnom štetom zabilježeno 13 prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 771 represivnu mjeru od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 301 osoba sankcionirana zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 74 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 22 osobe prekršajno su sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 40 osoba.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 122 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 67 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Pločama

Najveća koncentracija alkohola od 1,77 g/kg izmjerena je u noćnim satima u subotu, 3. rujna, 30-godišnjaku koji je na području Ploča izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom kada je utvrđeno da je osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka upravljao pod utjecajem alkohola.
Vozač je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 12 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.
 
Najveća novčana kazna izrečena je u Metkoviću

Najveća novčana kazna u iznosu od 13 tisuća kuna izrečena je 39-godišnjem vozaču osobnog vozila šibenskih registarskih oznaka koji je tijekom noćnih sati 30. kolovoza zaustavljen prilikom kontrole prometa kada je utvrđeno da tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas, da je vozilu isteklo važenje prometne dozvole za duže od 15 dana i da je odbio testiranje na droge.
Osim spomenute novčane kazne, vozaču osobnog vozila izrečena je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Vitaljina: Prometna nesreća u kojoj je teže ozlijeđena pješakinja

U prometnoj nesreći koja se u subotu, 3. rujna, oko 18 sati, dogodila u Konavlima teže je ozlijeđena 26-godišnja pješakinja, državljanka Francuske.
Do prometne nesreće je došlo kada je 46-godišnji državljanin Crne Gore, prilikom kretanja osobnim vozilom crnogorskih nacionalnih oznaka kroz mjesto Vitaljina, zbog neprilagođene brzine prilikom izlaska iz zavoja naletio na spomenutu pješakinju koja je prelazila kolnik ceste.
Uslijed udara pješakinja je zadobila teške tjelesne ozljede te je zadržana na liječenju u dubrovačkoj bolnici.
Protiv vozača slijedi kaznena prijava za izazivanje prometne nesreće.
 

Stranica