Poziv građanima da predlože lokacije za nadzor vožnje pod utjecajem alkohola i droge u cestovnom prometu

Slika PU_DN/Promet-palica ston.png

Droga i alkohol, pored brzine, najgori su suvozači u prometu. Na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske godišnje se u prosjeku dogodi 13,7 % prometnih nesreća do kojih dođe kao posljedica vožnje pod utjecajem nekog opijata  

Foto: Ilustracija

Prometna policija će na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske  provoditi 24-satnu akciju pojačanog nadzora vožnje pod utjecajuem alkohola i droge u cestovnom prometu. Osim na području ove Policijske uprave, akcija će se istovremeno provoditi na nivou cijele Republike Hrvatske i drugim zemljama Europske unije.

Akcija će se provoditi od 7 sati 7. svibnja do 7 sati 8. svibnja kontinuirano na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima i izvan njih, pri čemu će se koristiti svi raspoloživi uređaji i maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika.

Radi ostvarenja ciljeva akcije te senzibiliziranja javnosti o ovoj problematici pozivamo građane da od danas, 11. do 21. travnja 2022. godine predlože lokacije na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske na kojima smatraju da je potrebno nadzirati navedeno.

Svoje prijedloge možete dostaviti na našu e-mail adresu dubrovacko-neretvanska@policija.hr Svi pristigli prijedlozi će se analizirati, a potom od pristiglih prijedloga odabrati lokacije pogodne za nadzor.

I ovom prilikom želimo naglasiti da su droga i alkohol, pored brzine, najgori suvozači u prometu. Na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske godišnje se u prosjeku dogodi 13,7 % prometnih nesreća do kojih dođe kao posljedica vožnje pod utjecajem nekog opijata.
Svijest vozača o važnosti odgovorne vožnje je najvažniji faktor sigurne vožnje!
 
 

Stranica