Prevencijom do veće sigurnosti u prometu

Slika PU_DN\2022\Poligon sigurne vožnje\1.jpg

Poligon sigurne vožnje namijenjen je vozačima koji su nedavno položili vozački ispit za motocikl, vozačima u procesu polaganja istog ili vozačima koji smatraju da trebaju nadograditi svoje vozačke vještine, kao i članovima moto udruga

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Kako je već bilo najavljeno Postaja prometne policije Dubrovnik je tijekom poslijepodnevnih sati u subotu, 9. travnja u Gospinom polju u Dubrovniku provela  poligon sigurne vožnje namijenjen vozačima mopeda i motocikla. Radi se o prvom takvom poligonu na području Dubrovačko-neretvanske županije.
 
Cilj poligona sigurne vožnje je izvježbati osnove upravljana motocikla te ih nadograditi znanjima i vještinama koje omogućuju sigurnije upravljanje motociklom. Poligon sigurne vožnje također pruža mogućnost vozačima koji su u procesu polaganja vozačkog ispita da, uz stručno vođenje, svladaju i izvježbaju elemente s poligona vozačkog ispita poput: osmice, slaloma, kontroliranog pravilnog kočenja, držanje ravnog pravca i sl.
 
Također, u sklopu održavanja poligona održala se edukacija pružanja prve pomoći vozačima mopeda i motocikala od strane djelatnika SHMP Dubrovnik.
 
 
Navedenoj edukaciju odazvalo se preko 60 motocikla.
 
Postaja prometne policije nastavlja sa svojim preventivnim aktivnostima i u narednom razdoblju.
 
 
 

Stranica