Recidivist prometnih prekršaja pritvoren na sedam dana

Slika PU_DN/palica_stop_policija.jpg

Vozač je uhićen i zbog počinjenih prometnih prekršaja, uz optužni prijedlog, doveden u Općinski sud u Dubrovniku gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od 7 dana

Foto: Ilustracija

U večernjim satima u četvrtak, 24. lipnja 26-godišnjak je, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, upravljao teretnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka krečući se državnom cestom D-8 u pravcu Zatona kada je započeo pretjecati osobno vozilo koje se kretalo ispred njega, i to preko pune razdjelne crte, preko obilježenog pješačkog prijelaza i u pregldenom zavoju. Zbog brzine neprimjrene uvjetima i stanju kolnika vozač je udario u zadnji dio vozila kojeg je pretjecao, uslijed čega je vozilo udarilo u betonski zid. Vozač navedenog vozila kao i troje njegovih suputnika zadobili su lakše ozljede te su nakon ukazane liječničke pomoći pušteni na kućnu njegu.

Nakon prometne nesreće 26-godišnji vozač je s vozilom kojim je uzrokovao prometne nesreću, napustio mjesto događaja, udaljivši se bez zaustavljanja. Uskoro je pronađen kada je odbio podvrgnuti se ispitivanju na prisutnost alkohola, droga ili lijekova u organizmu. 

Stranica