Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/alkohol.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je osam prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a devet ih je lakše ozljeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 11 prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 1030 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 648 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 76 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 16 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 37 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 65 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 28 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.    

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Pločama
Najveća koncentracija alkohola od 2,66 g/kg izmjerena je u večernjim satima jučer, 27. lipnja, 51-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole u Pločama.
Vozač je isključen iz prometa i zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10.800,00 kuna i tromjesečna zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije što je ujedno i najveća novčana kazna izrečena u proteklom tjednu.
 
 
 
Rezultati pojačanog nadzora mopeda i motocikala
Kao što je bilo najavljeno, tijekom proteklog vikenda policijski službenici prometne policije pojačano su nadzirali prometne prekršaje s posebnim naglaskom na prekršaje vozača motocikala i mopeda. Utvrđeno je ukupno 100 prometnih prekršaja, najvećim dijelom prekršaja nepropisnog pretjecanja, uporabe mobitela tijekom vožnje i tehničke neispravnosti vozila.
 
 

Stranica