Rezultati akcije Manje oružja - manje tragedija

Slika PU_DN/momt.png

U ovogodišnjoj akciji građani su dragovoljno predali jedan pištolj, jedno automatsko oružje, jednu cijev za automatsko oružje, pet ručnih bombi, jednu tromblonsku minu, 0,6 kg eksploziva i 406 komada raznog streljiva.

Foto: Ilustracija

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska je od 15. prosinca prošle godine do 15. siječnja ove godine na području cijele Županije intenzivirala aktivnosti u sklopu akcije „Manje oružja – manje tragedija“. Cilj ovih aktivnosti je potaknuti one građane koji još uvijek u svojim domovima imaju nedozvoljeno oružje, streljivo ili minsko eksplozivno sredstva da ih uklone iz svoje blizine i na taj način svoj život i živote svojih bližnjih, poglavito djece, učine sigurnijim.
 
 
Na 8 organiziranih info-punktova, osim policijskih službenika protueksplozijske zaštite, nalazili su se i predstavnici braniteljskih i lovačkih udruga te se ovom prilikom njima, kao i predstavnicima medija koji su podržali ovu akciju, posebno zahvaljujemo.
Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge pozivamo da slijede njihov primjer i podsjećamo ih da se akcija i dalje nastavlja te da mogu bez vremenskog ograničenja predati zabranjeno i dozvoljeno oružje. Naglašavamo da se protiv njih neće pokretati nikakav prekršajni niti kazneni postupak, dovoljno je da se obrate najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192, nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasna sredstva.
 
 

Stranica