Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/Ilustracija/policajac s palicom.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 12 prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima su 4 osobe teže, a 11 ih je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 7 prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 853 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 353 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 87 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 25 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.
bog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje također je sankcionirano 56 osoba.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 65 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 86 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Metkoviću

Najveća koncentracija alkohola od 1,80 g/kg izmjerena je u noćnim satima u srijedu, 20. srpnja, 43-godišnjaku koji je na području Metkovića zaustavljen prilikom redovne kontrole prometa.

Također je utvrđeno da vozač ne posjeduje vozačku dozvolu.

Isključen je iz prometa i doveden u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10.300,00 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Župi dubrovačkoj

Najveća novčana kazna u iznosu od 18.200,00 kuna izrečena je 22-godišnjem vozaču mopeda dubrovačkih registarskih oznaka koji je 24. srpnja upravljao neregistriranim mopedom dubrovačkih registarski oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje i ne koristeći zaštitnu kacigu tijekom vožnje.

Osim spomenute novčane kazne, vozaču mopeda izrečena je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom AM kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

 

Stranica