Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/Ilustracija/prometna kontrola.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 14 prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima je jedna osoba smrtno stradala,  8 osoba je teže, a 15 ih je lakše ozlijeđeno

Foto: Ilustracija

S materijalnom štetom zabilježeno je 16 prometnih nesreća.

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 843 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ je tako 430 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 65 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 42 osobe prekršajno su sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirana je 21 osoba.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 79 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 61 mjeru poduzetu zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.    
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Opuzenu

Najveća koncentracija alkohola od 3,39 g/kg izmjerena je u poslijepodnevnim satima u subotu, 20. kolovoza, 45-godišnjaku koji je na području Opuzena zaustavljen prilikom redovne kontrole prometa.

Također je utvrđeno da vozač tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas i kod sebe nije imao osobnu iskaznicu ni vozačku dozvolu.
Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je, uz optužni prijedlog kojim se predlaže zatvorska kazna od 60 dana, novčana kazna od 1.800,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od jedne godine odveden na Općinski sud u Metkoviću.

Najveća novčana kazna izrečena je u Orašcu

Najveća novčana kazna u iznosu od 13.800,00 kuna izrečena je 33-godišnjem vozaču teretnog vozila riječkih registarskih oznaka koji je, vozeći pod utjecajem alkohola od 2,03 g/kg,  izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Vozaču je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je prekršajno sankcioniran spomenutom novčanom kaznom i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima CE kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 

Stranica