Tjedno izvješće za promet

Slika /PU_DN/Ilustracija/policija natpis4.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, dvije su lakše ozlijeđene, dok je s materijalnom štetom zabilježeno šest prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 483 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 271 osoba sankcionirana zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 51 mjera je poduzeta prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 14 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirana je 21 osoba.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 32 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 20 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je na Korčuli

Najveća koncentracija alkohola od 1,39 g/kg izmjerena je 22-godišnjaku koji je, u ranim jutarnjim satima u nedjelju, 05. veljače, prilikom upravljanja osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka u Veloj Luci zaustavljen prilikom redovne kontrole prometa. Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 660 Eura i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

Najveća novčana kazna izrečena je na MCGP Zaton Doli

Najveća novčana kazna u iznosu od 1.320 Eura izrečena je 40-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je zaustavljen prilikom redovne granične kontrole u jutarnjim satima, 03. veljače, na MCGP Zaton Doli. Tom prilikom je utvrđeno kako je isti upravljao vozilom za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, te je isključen iz prometa, prekršajno sankcioniran gore spomenutom novčanom kaznom te mu je određena tromjesečna zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila