Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/Ilustracija/bljeskalica.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 10 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže i 9 ih lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 7 prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 589 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 169 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 49 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 16 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 63 osobe.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 54 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 39 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Pločama

Najveća koncentracija alkohola od 2,45 g/kg izmjerena je 52-godišnjakinji koja je jučer, 1. listopada, u poslijepodnevnim satima na D-8 na predjelu Baćine, izazvala prometnu nesreću koja je za posljedicu imala materijalnu štetu i jednu lakše ozlijeđenu osobu.

Naime, spomenuta vozačica je, pod utjecajem alkohola, zbog neprilagođene brzine, izgubila kontrolu nad osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljala i udarila u stijene izvan ruba kolnika.  

U ovoj prometnoj nesreći vozačica je zadobila lakše tjelesne ozljede te je nakon ukazane liječničke pomoći puštena kući.

Vozačica je prekršajno sankcionirana novčanom kaznom od 1.710 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Ovo je ujedno i najveća izrečena novčana kazna u proteklom tjednu
 

Stranica