Započeo 109. Tečaj granične policije

  • Slika PU_DN/2019//tečaj.jpg
  • Slika

U organizaciji Ravnateljstva policije, Uprave za granicu, Policijske akademije i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dana 04. studenoga 2019. godine, u Objektu za smještaj granične policije „Mladost“ u Kuparima, započeo je 109. Tečaj granične policije za specijalističku obuku policijskih službenika.

Tečaj u trajanju od ukupno osam tjedana, od čega šest tjedana teorijskog i dva tjedna praktičnog dijela, pohađati će 25 policijskih službenika iz dvije policije uprave, odnosno iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Planom i programom Tečaja predviđeno je da se polaznici upoznaju s pravom Europske Unije i Schengenskim pravom, međunarodnim propisima koji se odnose na poslove granice, a posebna pozornost posvetiti će se temeljnim pravima u radu granične policije prema ranjivim skupinama zbog okolnosti u kojima granična policija trenutno djeluje i obavlja svoje redovne i izvanredne zadaće. Kroz praktičnu obuku – situacijsku nastavu – obučiti će se za zakonito, svrhovito i sigurno postupanje u praktičnima situacijama, suzbijanje kriminaliteta na državnoj granici, prepoznavanje autentičnih i falsificiranih/krivotvorenih dokumenata i primjenu metoda kojima se to utvrđuje.Cilj tečaja je osposobiti polaznike za rad u svim segmentima granične policije u skladu s programom FRONTEX-a za obuku granične policije u zemljama Europske Unije.Sukladno tome, navedena predavanja održavati će stručni predavači iz Ravnateljstva policije i policijskih uprava.

Svečanom otvorenju tečaja iz Policijske akademije, Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju nazočili su  Ivana Herceg, voditeljica Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničku djelatnost Policijske akademije i Danijel Žugel, voditelj programa specijalizacije, a ispred Policijske uprave dubrovačko- neretvanske Antun Ljubić, voditelj Službe za granicu i Lidija Matičević, voditeljica Odjela za graničnu kontrolu i zaštitu državne granice.
 

Stranica