Načelnik PU dubrovačko-neretvanske sa suradnicima polaganjem vijenaca odao počast braniteljima

  • Slika PU_DN/2023/Dan branitelja//2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na današnji dan prisjećamo se 6. prosinca 1991. godine, crnog dubrovačkog petka, dana koji je odnio život 19 osoba. Neka im je vječna slava i hvala!   

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Povodom obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević sa svojim suradnicima načelnikom Policijske postaje Dubrovnik Matom Udženijom i načelnikom Postaje pomorske policije Dubrovnik Nikšom Restovićem jučer je položio vijence i zapalio svijeće kod Spomen križa na groblju Boninovo, kod spomen obilježja na Muslimanskom groblju na Boninovu i kod spomenika poginulim pripadnicima policije ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Uz predstavnike Policijske uprave dubrovačko-neretvanske vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji poginulih branitelja, izaslanstvo predsjednika Republike Hrvatske, predstavnici Vlade RH i Hrvatskog sabora, predstavnici Županije dubrovačko-neretvanske, Grada Dubrovnika i brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

U sklopu obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja tijekom današnjeg dana predstavnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske obišli su i spomen obilježja prisjećajući se stradalih vatrogasaca i pripadnika Hrvatske ratne mornarice na Liechtensteinovom putu, poginulih branitelja kod Križa na Srđu i u Sustjepanu, kao i svih pomoraca i branitelja stradalih na moru u staroj gradskoj luci.  

Svečana sveta misa zadušnica za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu služiti će se u 18 sati u Dubrovačkoj katedrali.
 
 

Stranica